Om Akademin

Vi som undervisar är några som funnit material och tekniker som passar oss alldeles förträffligt och lägger nu vår själ i detta. Vi har skaffat oss den bästa utbildingen och undervisat en längre tid både i egna ateljéer och på olika studieförbund.

Vi är alla certifierade lärare i PMC teknik och många av oss har utbildning i glasfusing, några är silversmeder och/eller har utbildning i pärltillverkning och några är utbildade Hantverkspedagoger. Tillsammans har vi ambitionen att ge de mest kunniga och de roligaste kurserna inom vårt område Vi utvecklar nya kurser och idéer tillsammans med Gaby och Rolf Friberg som båda är PMC Senior Teachers och själva utbildat instruktörer och över 1500 deltagare runtom i Sverige.

Tänker du dig att gå en Prova-på-kurs för att se om detta är
något för dig så gör vi det bästa vi kan för att du verkligen skall få
en kunnig och rolig kurs.

Tänker du dig att nu skall du verkligen förbättra dina kunskaper
så kan vi stärka dig.

Tänker du dig att du skall satsa stort så tror vi att du blir nöjd
med både satsad tid och peng.
I Uppsala har vi butik och galleri med smycken som lärare eller elever till oss skapat. En del är till salu och en del är för inspiration. I butiken kan du köpa material och verktyg från silver-, brons, kopparlera till silverdetaljer, halskedjor, glaspärlor, trumlare, ugnar, fusingglas, glasslip, glasverktyg, tillbehör till lampworking, kumihimo och mycket annat.

Telefon till butik, kurslokal och galleri i Uppsala, Bäverns Gränd 14 är 018-121 131
Kontakt till övriga orter hittar du under ”Här finns vi”.

Välkommen till oss!