Högre silverhalt än Sterling och starkt.

På initiativ av ett par silverlerainstruktörer vi träffar regelbundet i USA har vi sedan juni 2013 varit involverade i att prova en ny silverhalt. PMC Sterling är fantastiskt när det gäller styrka, men samtidigt har det varit mer putsarbete speciellt vid ringar och en nackdel att behöva bränna dem i kol. Just för ringar får man några extra moment.

Idén var att minska mängden koppar, men ändå få ett starkt silver som är styvare än finsilvret. Samtidigt skulle man vilja slippa att bränna det i aktivt kol. Genom att blanda PMC3 finsilver med PMC Sterling 50/50 så får man en legering som har högre silverhalt än Sterling, men ändå blir mycket starkt och dessutom behöver det inte brännas i kol ! Legeringen blir 950. En sensation ! Vi är så glada över resultaten att vi hoppar jämfota.

Det är så enkelt. Blanda ett 25 grams paket PMC3 och ett 25 grams PMC Sterling. Jobba med det som vanligt, torka och bränn. Brännschema framgår av handledningen. Bränningen tar hänsyn till att materialet fortfarande innehåller koppar. Voila! Fantastiskt resultat.

Klicka på dokumentet för att läsa eller skriva ut handledningen.handledningmall

Klicka på produkterna för att komma till silvret. I den här handledningen använder vi bland annat:

Vill du lära dig mer? Klicka på smycket för att komma till kursen i PMC 950.
pmc3sterlingringar