You are currently viewing Kul saker

Kul saker

Vad håller vi på med nu? Det ser lite mystiskt ut, men det är inte så mystiskt. Vi håller på att prova hur vi kan kombinera bronskulor med silver. Brons och silver fungerar inte tillsammans om man lägger silver på brons och bränner. Bronset äter upp mycket av silvret.  Men brons har så vackra färger att vi ville gärna hitta kombinationer som fungerar. Det kommer nog ut något bra av detta så småningom. Det får ta tid, men det är spännande att prova. Det blir ett ämne vid förmiddagskaffet. Vi skulle kunna prova att använda en legering man använder för att ändra guld från 18 karat till 14 karat.  Det är en legering som inte helt består av brons utan även andra metaller.
Hmmm, vilken smälttemperatur ligger den vid ? Vi behöver bara sänka bränntemperaturen ca 15 grader för att klara det.  Vi skall se hur mycket fire scale vi får. Bronskulorna hittar du här. Bronskulorna hittar du här.

bronskulorRFBLBronskulor

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Catharina R Idermark

  Hej! Vad kul att ni har skaffat en blogg. Nu kan jag följa er lite närmare. Jag njuter fortfarande till fullo när jag tänker på alla mina kurstillfällen med er. Bland mina bästa stunder i livet. Jag hade planer på att bosätta mig i Spanien och jobba med bl a silverlera, men det blev Ecuador. Här driver jag ett litet Bed and Breakfast och längtar och hoppas att den tid ska komma när jag kan återuppta min smycketillverkning. Måste få tid att ta reda på var jag får tag på material här. Ska försöka få tid att besöka er när jag är i Sverige. Vad jag förstår finns ni nu närmast i Uppsala.
  Många varma hälsningar och kramar, Catharina från Nyköping

  1. admin

   Roligt att du hittat oss och att höra av dig. Nu kan vi prata över halva jordklotet. Du är alldeles för duktig för att upphöra med ditt silverarbete. Om du sänder ett email till oss med vad du skulle behöva så kan vi titta vad det kostar i porto och svara dig, så kan du bedöma om det är rimligt. Skulle vara roligt att få visa några smycken från Ecuador som du har gjort.
   Vi finns i Uppsala med både varulagret och undervisning. Hör av dig när du kommer till Sverige !
   Många varma hälsningar från oss, Gaby & Rolf.

Lämna ett svar