You are currently viewing Nyaste uppfinningen i finsilverlera !

Nyaste uppfinningen i finsilverlera !

Ring PMC FlexblNu är PMC Flex här. Det är en variant som har getts en egenskap att hålla sig flexibel längre. Det gör det möjligt att arbeta på flera projekt samtidigt eller återkomma lite senare. Den kan böjas och vridas när den är färsk utan att sprickor uppstår så lätt. Men den tappar fortfarande fukt och små torrsprickor uppstår även på Flex. Men man kan bearbeta mer innan de uppstår. Det är finsilver med samma fina kvaliteter som övriga PMC-silver, men har fått en längre tid när den går att bearbeta. Den kan kombineras med de övriga PMC produkterna om du önskar. Den kan alltså också kombineras med PMC Sterling.
Mitsubishi krävde att vi inte avslöjade något eller sålde före den 20 september, men jag ser att det finns länder som inte respekterat överenskommelsen.  Vi ville respektera den. Produkten finns att köpa hos oss inom kort. Se på vår hemsida.
Eftersom silvret inte torkar helt torrt av sig självt i rumstemperatur behöver man torka det i förhöjd värme. (torkapparat, hårtork, varmluftsugn) innan den bränns som vanligt med handbrännare, microugnsbrännare eller brännugn. Vi torkar ofta i torkappart och efter ca 45 minuter till 1 timme är den torr. Den bränns i de vanliga temperaturerna för PMC finsilver. Blandar du PMC Flex och PMC Sterling för att göra 960 Flexi så bränns det som PMC Sterling i 815° C. Men som alltid kommer det att kräva lite tillvänjning innan man lärt sig alla egenskaperna och hur man gör. Fantasin kan sätta igång och fundera ut hur man utnyttjar den nya möjligheten.

G100779

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Madeleine Leidner

  Jag ser att ni ändrat lite i beskrivningen av PMC Flex. Det är bra. Jag har 3 paket kvar att testa på. Jag torkade i ung 150 gr i 20 min som det stod först och det fungerade eftersom smyckena var små
  Madeleleine

  1. admin

   Att kunna torka silverleran i ugn som det är beskrivet är fortfarande inte fel.
   Det går lite fortare och är definitivt. Men vi har erfarit att det behövs inte om man inte har bråttom. Att lägga det i torkapparaten i 30 – 45 minuter, större föremål kanske 1 timme räcker långt.

 2. Madeleine Leidner

  Öppnade 2 paket PMC flex 5,6 gr. I ett paket var leran smidig och lätt att jobba med, nu 12 timmar senare är det platta smycket nästan torrt och det skulle inte gå att jobba mer med.
  Leran i det andra paketet var svåt att jobba med, många små sprickor och det smycket, en ring, var hårt redan efter 2 timmar.
  Jag har arbetat mycekt med silverlera och tycker att denna nya inte är bättre än den vanliga att jobba med. Det låter ju bra att kunna jobba längre tid men fungerar inte så.
  Med vänlig hälsning,
  Madeleine

  1. admin

   Egenskapen att det inte uppstår torrsprickor lika lätt finns där, men fortfarande behöver man bevaka att den inte torkar ut på grund av mycket bearbetning. Vi har haft flera kurser redan med Flex och nybörjare har lättare att lyckas trots ovana. Vi har gjort släta ringar som nu lättare blir fina. Det är gjort så många tester att det framgår en skillnad men det är fortfarande en lera som successivt torkar. Flexibiliteten finns där men om man väntat ett dygn så behöver man hjälpa den genom att tillföra lite fukt och vänta lite för att böjligheten skall komma tillbaka.
   Ju längre den torkat ju mindre kan man förvänta sig att den kan böjas. De nya egenskaperna ger inte en helt ny produkt, men den ger nya möjligheter och är snällare för en som är ny. Där vi tycker att vi fått allra bäst egenskaper är när vi blandat PMC FLex med PMC Sterling.
   Det är vår favorit nu.

Lämna ett svar