Vi träffades igen för en Steg 2 kurs. Alla är så engagerade och släpper fram en kreativitet som är imponerande. Med lite teknisk ledning blir det fantastiska smycken. Och roligt hade vi.

Bukspotkörteln

Hypofysen

Den här kursen har vi haft flera gånger på begäran. Det är lika roligt varje gång. Att lära sig separera färgerna med silvertråd ger möjligheten att göra ett unikt mönster. Här är några exempel under arbete.
   

Man tröttnar aldrig på att använda glas som medium i skapandet. Men man behöver lära sig grunderna för att kunna variera sig. Det här är resultat från vår startkurs. Deltagare som inte kunde i stort sett något om glas när de kom på morgonen ( inte skära, förstå glas eller bränna ) och gjorde de här under dagen. Visst är det roligt.

Dessa skapades av deltagarna på Steg 4. Väldigt rolig kurs. Tänk att de här gjordes på fem timmar. Tycker du om några av dem ge gärna kreatörerna beröm. Det är de värda. Några av smyckean ligger på vår Facebooksida: Facebook PMCAkademin. 

Den här gången gjorde vi örhängen med filigranutseende. Vi gjorde allt i Argentiumsilver. Då kunde vi lätt fusa ramen.  Allt annat är lött med butanbrännare. Här är ett par smakprov och en liten interiörbild.

Vi letade några fina detaljer i silver som vi kunde använda för att göra små smycken i silverlera. En armbandskedja som är färdig med bindöglor, bara att skapa något och sätt dit. En öronkedja som också är färdig med bindögla, lätt att bära dekorerade vi med duvor av PMC silverlera. Infattningen för en brilliantslipad sten tillför mycket trots att den är så liten. Det blev ett örhänge att sätta bakom örat. Det gick inte åt mycket silverlera.

Det är full fart. Tillverka en ring, få sätta en chatong och fatta in sten, att göra ihåligt smycke och lägga på 24 karats guld med Keum-Boo teknik. Vi patinerade också de smycken som det passade på. Ett gediget schema. Men man lär sig mycket.
Ring-chatong-brun
Ring-chatong-darkblue

 

Ring-chatong-blåpngLentil-guldblommaLentil-guld2Lentil-guldband